30-03-2018

VV Speedskating 2018

Nu de winter dan echt is afgelopen, en er ook mooie resultaten werden behaald op de schaats, is het weer tijd om over te schakelen op de wieltjes. Onlangs hebben we als team en begeleiding de koppen bij elkaar gestoken en alle laatste zaken besproken, waarna we nu echt gestart zijn met de trainingen. Afwisselend worden er teamtrainingen gehouden op de baan, of gaan we de polder in voor een wat langere rit. De eerste baanwedstrijden staan immers alweer voor de deur. De marathon competitie laat nog even op zich wachten en zal van start gaan op Koningsdag in Oldebroek.

In het team is verder weinig veranderd. Jan van Loon heeft de skeelers inmiddels toch echt aan de wilgen gehangen, maar verder blijft het team bij elkaar.

Het seizoen 2018 is een speciaal seizoen. Het wereldkampioenschap skeeleren word namelijk (medio Augustus) in Nederland gehouden. Enkele teamleden zouden daar maar wat graag van start gaan op de marathon, en zullen er alles aan doen om zich daarvoor te plaatsen. Echter zal het hard werken worden, want de beschikbare startplaatsen zijn natuurlijk beperkt.

Naast het WK word er dit jaar natuurlijk ook weer gestreden om de diverse Nederlandse titels. Zowel op de verschillende onderdelen op de baan, als op de marathon willen we als team meedoen voor de prijzen. Iets waar we vorig jaar al heel dichtbij zaten. En dan is er natuurlijk nog 'de Bartlehiem tocht'. Een hele speciale, loodzware wedstrijd over maar liefst 100 km, wat jaarlijks een absolute slijtageslag is. Genoeg belangrijke momenten dus dit seizoen, naast de reguliere competitie wedstrijden op de baan en weg.

Maar ook willen wij als team onze dankbaarheid uitspreken naar u als sponsor. Het vertrouwen dat u ons team geeft door uw steentje bij te dragen op welke manier dan ook zodat wij onze sport op een hoog niveau kunnen beoefenen. Wij zullen de sponsorkleuren met trots verdedigen, het maximale uit onszelf te halen, en ons best doen om mooie prijzen binnen te slepen.

Op naar een mooi seizoen!

Appie Vos (ploegleider), Rémon Vos, Gerwin Smit, Kevin van der Horst, Ian van Zutphen, Kevin Spronk, Werner Vos en Aleid Klompmaker