31-05-2017

Update VV Speedskating.

Aankomende periode staan de Nederlandse kampioenschappen Baan en Marathon voor de deur. Goed om eerst eens even te kijken hoe het de rijders van VV speedskating verging de afgelopen weken.

Constant, maar wachtend om een keer flink te pieken. Dat is eigenlijk kort samengevat de afgelopen periode van de Warx en Buchli ploeg. In de achterliggende weken zijn er al weer 3 cup wedstrijden verreden. Ook is er inmiddels een baanwedstrijd gereden op de piste van Heerenveen, waar aankomend weekend ook het NK gereden zal worden. Tijdens die baanwedstrijd lieten met name Remon Vos en Kevin van der Horst zien goed mee te kunnen met de top van Nederland. Een goed voorteken voor het kampioenschap, waar de mannen graag willen pieken. De rest van de ploeg zal ze dan ook deze mannen bij te staan hopend op een mooie klassering.

Van de Horst noteerde afgelopen zaterdag in Gouda ook al een 4e plek na een zeer snelle wedstrijd. Daarnaast hebben ook Remon Vos en Gerwin Smit de laatste drie wedstrijden steeds binnen de top 10 gereden. En ook Ian van Zutphen en Aleid Klompmaker verbeteren elke wedstrijd. De vorm is er dus. De meeste rijders gaan we aankomend weekend zien op het NK baan, en volgend weekend op het NK marathon. Twee heel belangrijke weekenden waar de ploeg naartoe leeft. De mannen zullen er als team dan ook vol voor gaan om medailles mee naar huis te nemen.

Ook de beloften doen het zeer goed. Kevin Spronk mengt zich in diverse wedstrijden van voren, en werd al een aantal keer vierde en vijfde, en zit tegen het podium aan te hinken, iets wat er zeer zeker aan zit te komen volgens ploegleider Appie Vos.

De laatste weken missen we helaas Werner, die tijdens de eerder genoemde baanwedstrijd hard ten val kwam en daardoor zijn pols brak. Inmiddels heeft Werner de trainingen gelukkig rustig hervat.