27-04-2017

Marathon Cup 1 Oldebroek, eerste podium is binnen!

Koningsdag.
Voor de skeeleraars betekent dat de aftrap van het marathon seizoen. Traditie getrouw word dit gehouden in het Mekka van het skeeleren, namelijk Oldebroek.Een parcours met ruw asfalt, veel wind en een lage temperatuur maakten de wedstrijd loodzwaar, wat overigens voor het publiek zeer aantrekkelijk was.

Gerwin Smit 3e

Om vier uur waren het de beloften die van start gingen. Namens VV Speedskating Werner Vos en Kevin Spronk aan het vertrek. Beide mannen in de kleuren van Buchli lieten zien weer mooie stappen te hebben gezet. Er werd attent voorin gekoerst en in een aanvallende wedstrijd mengden de mannen zich goed van voren. Uiteindelijk was het Marthijn Mulder die wist te ontsnappen aan het peloton en zo solo over de meet rolde. In de sprint van het peloton werd Spronk ook nog knap 5e na deze zware koers!

Werner Vos

Kevin Spronk

Daarna was het woord aan de A-Divisie. De ploeg miste helaas de ervaren Jan van Loon, die in verband met ziekte niet van start ging. De wedstrijd was er een van aanval op aanval. De mannen van VV Speedskating lieten zich goed zien, en zaten goed bij de verschillende ontsnappingen. Cup winnaar van vorig jaar Gerwin Smit was ook bijzonder actief, en kreeg goede steun van de ploeg. Een select gezelschap ging uiteindelijk de laatste 20 ronden in, met Smit er nog goed bij en ook Remon Vos (Warx) en Aleid Klompmaker (Buchli) zaten nog aan de goede kant van de streep. Ian van Zutphen en Kevin van der Horst hadden de hielen al gelicht na veel werk verzet te hebben voor het team. Net voor de laatste 10 km ontplofte de koers helemaal.Voormalig wereldkampioen Crispijn Ariens trok het gas helemaal open en zorgde ervoor dat de andere mannen moesten achtervolgen. Dat gebeurde ook. Smit zette de tegenaanval in samen met Niels Mesu en Ingmar Berga, ploeggenoot van Ariens. Even kwamen de mannen dichterbij, maar het was uiteindelijk Crispijn Ariens die de ongekend zware wedstrijd in Oldebroek wist te winnen. Ingmar Berga werd 2e, en Gerwin Smit pakte voor VV Speedskating de eerste podiumplek en werd 3e . Ook Vos en Klompmaker noteerden een top tien klassering, Vos werd 9e, en Klompmaker in zijn eerste koers bij de A rijders 10e.

De volgende marathon staat gepland op 8 mei in Steenwijk.

Aleid Klompmaker

Aleid Klompmaker