24-06-2017

Marathon 't Harde

Afgelopen zaterdag waren onze mannen in 't Harde voor de marathon. Een ontzettend snel parcours was er door de organisatie uitgezet. En toen de gecombineerde A en B wedstrijd vertrokken was lag het tempo vanaf de eerste meter bijzonder hoog op het mooie, en gelukkig droge asfalt. Aleid Klompmaker had er zin in en trok in de kleuren van Buchli al in de eerste ronde de gashendel open samen met Ingmar Berga. Rap liep de voorsprong op, en dus kon het niet uitblijven dat Crispijn Ariens de sprong zou maken. Dat gebeurde. Vanachter uit het peloton zette Ariens de tegenaanval op door ontzettend veel tempo te maken. Warx rijder Remon Vos was scherp, zag het gevaar en sprong erachter aan. Echter had Ariens al twintig meter te pakken. Zie dat maar eens dicht te rijden op de voormalig wereldkampioen. Vos deed wat hij kon, en toen Ariens bij Berga en Klompmaker aansloot, ging het nog een tandje harder en kon Klompmaker het hoge tempo niet meer bolwerken. Ook Remon Vos kon het gaatje op een haar na niet dichtrijden.

En dus waren de twee mannen uit dezelfde formatie gevlogen. Omschakelen dus in het peloton. Gerwin Smit en Kevin van der Horst namen het over en sprongen met diverse aanvallen mee en lieten zich goed van voren zien. Ook staan Gerwin en Remon nog kort in het klassement wat de mannen ook proberen te behouden. De twee koplopers wisten een ronde voorsprong te nemen, en dus was het voor het peloton rijden voor de overige klasseringen. In de sprint van het peloton wist Remon er nog een 5e plaats uit te halen, en Gerwin werd 8e.

Ook onze beloften reden mee deze avond tussen de A rijders. Na half koers kwam Kevin Spronk lelijk te vallen, maar wist hij bijzonder knap toch de aansluiting weer tot stand te brengen en de wedstrijd uit te rijden, en werd nog 10e. Werner kon ongeveer ¾ wedstrijd meerijden met de a rijders, wat voor hem een prima prestatie is, aangezien hij een aantal weken uit de roulatie is geweest ivm zijn polsbreuk.

Volgende koers is de wedstrijd op Staphorst, 8 juli!