15-07-2017

Finale marathon Otterlo

Afgelopen zaterdag was het nog eenmaal koers. De finale wedstrijd van de marathon competitie 2017. Gezellig is het altijd wel in Otterlo, met volle terrassen, veel publiek en grote namen aan het vertrek.

Voor onze beloften van Team Buchli stond er heel wat op het spel zaterdag in Otterlo. Kevin Spronk had de mogelijkheid om op het podium te belanden in het eindklassement en had daarom de steun van Werner Vos hard nodig. En die steun kreeg hij ook. Beide mannen reden een ongelofelijk sterke koers, bleven maar gaan en waren goed bij de les. Kevin, op jacht naar podium in het eindklassement, had een meesterknecht aan Werner Vos. Het was een enorme uitputtingsslag op het snelle en lastige parcours in Otterlo met veel bochten naar links en ook naar rechts. Op deze parcoursen is het zaak goed bij de les te blijven en je positie te hanteren. Dat deden de mannen voortreffelijk. Toen de beslissende kopgroep wegreed en wegbleef zat Kevin waar die zitten moest en sloop mee. In de finale trok Marthijn Mulder aan het langste eind, maar kort daarachter finishte Kevin al, en wist zo een 3e plaats in het eindklassement binnen te slepen, met dank ook aan het werk van Werner. 'Dit was echt goed teamwork' waren de woorden van coach Appie Vos na afloop.

Na een aantal show wedstrijden voor het publiek was het woord aan de grote mannen. Een koers waarin het tempo direct hoog lag. Daarom bleef het in de beginfase bij wat speldenprikken. Echter brandde de koers daarna dubbel zo hard los.

Een kopgroep van vier rijders wist te ontsnappen. VV speedskating had in de kleuren van Warx twee man personeel in de kopgroep meegestuurd, in de persoon van Gerwin Smit en Remon Vos. Verder in de kopgroep Marcel van Ham en Evert Hoolwerf. Het viertal wist een voorsprong op te bouwen van ¾ ronde. Helaas moesten Remon en Gerwin al het kopwerk zelf opknappen omdat de andere twee niet wilden meewerken. Ian steunde de mannen zoveel hij kon, maar de echte samenwerking in de kopgroep bleef uit. Dat maakte ook dat er met nog 20 ronden te doen een groep kon aansluiten met daarin nog een aantal snelle mannen als Ariens, Hekman en Berga. Veelwinnaar Ariens trapte met nog 10 ronden op de teller het gaspedaal nog es in en reed weg bij de andere mannen. Dus was het strijden om plaats 2. Na de solo aankomst van Ariens werd Gerwin nog 4e in de sprint van de achtervolgende groep. In het eindklassement zijn Gerwin en Remon 4e en 5e geworden.