15-06-2017

De reeks NK wedstrijden werd afgesloten met de traditionele marathon.

Aan de start namens VV speedskating. Ian van Zutphen, Remon Vos en Gerwin Smit.
Op een enorm lastig parcours in Arnhem werden de titels verdeelt. Een heuvel, klinkers en een hoop drempels maakten het extra zwaar. Al vroeg in de koers ontsnapt Crispijn Ariens. Even leek hij te ver weg te rijden, maar het peloton kwam op drift, en wist Ariens weer te arresteren. Direct daarna was het bal geopend. Aanval na aanval, en uiteindelijk een groep van een man of 10 die serieus op jacht gingen naar het rood, wit en blauw.

In die groep ook Gerwin Smit namens Warx personeelsdiensten, en in een groepje daarachter zat ook Remon keurig mee. Uiteindelijk reed uit die groep van 10 Marcel van Ham weg en kreeg Jordy Harink mee. De laatstgenoemde was de rapste in de sprint en pakte de titel. Gerwin sprinte daarachter naar een 5e plaats, en Remon kwam als 11e over de streep. Helaas heeft Ian de finish niet kunnen halen.

Werner en Kevin reden hun kampioenschap bij de junioren, en deden goed van voren mee.
Helaas kreeg Kevin materiaalpech, wie weet wat er anders van moois in het vat had gezeten. Opvallend was ook het optreden van Werner. Na zijn polsbreuk gaat het met sprongen vooruit, en ook hij was alweer lekker actief in de koers. Met opgeheven hoofd gaat het team richting de laatste 3 marathons. Proberend om in de armen van de rondemiss te gaan vallen!