09-05-2017

Zware koers in Steenwijk voor de rijders van VV Speedskating.

Of je het nu een mooi rondje vind of niet, de jaarlijkse skeelerklim van Steenwijk is een van de grotere wedstrijden voor de skeeleraars. Een lastige ronde met een klim, dijk met veel wind en een supersnelle afdaling. Een mega peloton aan de start, aangevuld met enkele buitenlandse toppers.

Een gecombineerde wedstrijd stond er in Steenwijk op het programma afgelopen maandag, wat inhield dat de A en de B rijders samen van start gingen. Vanuit het vertrek was het direct volle bak koers. Er werd ongelofelijk hard gereden de eerste twee omlopen. Toen de rust enigszins wederkeerde, ontstond de eerste kopgroep. VV speedskating had in de persoon van Kevin van der Horst in het pak van Warx personeelsdiensten een mannetje meegestuurd. Opmerkelijk genoeg liet het peloton de kopgroep gaan. In het peloton werd er vooral gekeken, geduwd, gepraat en af en toe flink gereden om daarna weer stil te vallen wat de koplopers weer een paar seconden erbij gaf, en uiteindelijk mochten de vroege vluchters de podiumplaatsen gaan verdelen.

Kevin v.d. Horst

Kevin reed zeer sterk mee in deze kopgroep, maar bij het aanbreken van de finale moest hij helaas passen. Desalniettemin een goede koers gereden. Jan, Aleid en Ian kenden een hele zware avond. De mannen konden helaas de wedstrijd niet uitrijden. Gerwin Smit (3e in Oldebroek) zat nog prima van voren tot een ronde of acht voor het einde toen hij hard ten val kwam. In eerste instantie leek het een vervelende valpartij, maar uiteindelijk mocht het gelukkig toch wat meevallen.
Achter de kopgroep mocht het peloton sprinten om de overige plaatsen, en Rémon Vos liet weer zien goed in vorm te zijn en legde een scherpe sprint neer wat resulteerde in een 11e plaats. Een prima prestatie tussen al deze grote namen.

Gerwin Smit

Remon Vos

Voor de B rijders Kevin Spronk en Werner Vos was het natuurlijk aftasten tussen de A rijders. Maar de beide mannen van Buchli konden bijzonder lang meerijden, wat voor beide mannen een mooie top tien notering opleverde. Werner werd 6e en Kevin 10e.

Aanstaande zaterdag staat er een baanwedstrijd op het programma, waar diverse rijders van VV speedskating zich gaan proberen te plaatsen voor het NK Baan.