08-07-2017

Remon Vos VV Speedskating wint in Staphorst!

Afgelopen zaterdag stond de skeeler marathon in Staphorst op het programma. Voor de mannen van VV speedskating een koers in de thuishaven, kortom nu moest het gebeuren! Belangrijkste punt was dan ook dat er als team gereden zou worden. En dat hadden de mannen blijkbaar goed in de oren geknoopt, want vanaf het startschot werd er als blok goed gereden. Verrassend was wel dat er al heel vroeg in de wedstrijd een groepje wegreed, en uiteindelijk niet meer werd terug gepakt. Het was het groepje waar Remon namens Warx bij zat. Samen met 3 anderen reed hij snel weg bij het peloton. Toen de voorsprong al bijna een halve ronde bedroeg, waren het met name de mannen van Jillert Anema die ongeduldig werden en een tweede groep op touw zetten in de achtervolging op de koplopers. In die tweede groep weer mannen attent mee namens VV speedskating namelijk Gerwin Smit en Kevin van der Horst.

Toen de kopgroep eenmaal een ronde pakte op het peloton, boden Ian van Zutphen en Aleid Klompmaker hun hulp aan, maar ook de junioren van Buchli Kevin Spronk en Werner Vos die meereden omdat het een gecombineerde wedstrijd was, deden gewoon hun werk. Uiteindelijk na het afsprinten van alle groepen, waarin Gerwin nog 6e werd en Kevin 8e, bleef alleen de kopgroep van vier over. Niemand kon ontsnappen en dus werd het een sprint. Op 250 meter voor de finish zette Remon de brommer aan en niemand kwam er nog overheen. Winst dus in de thuishaven. Sjaak Schipper en Marcel van Ham maakten het podium compleet. In de uitslag van de Beloften werden Kevin en Werner 12e en 16e.

Aanstaande zaterdag gaan we voor de Marathon Cup finale naar het altijd gezellige Otterlo om te proberen het kunstje te herhalen!