08-06-2017

NK baan 2017.

Inmiddels zitten de Nederlandse kampioenschappen op de baan erop. De rijders van VV speedskating hebben zich goed in de strijd gemengd. Wat met name opviel was dat de mannen als team goed presteerden. Er werd goed samen gewerkt en gereden voor elkaar.

De eerste dag was het Kevin van der Horst die direct al dichtbij de prijzen zat met een mooie 5e plaats op de afvalkoers. Een dag later op de gigantisch snelle baan in Heerenveen, wist Remon Vos dit te herhalen, om op de slotdag richting podium te gaan. Lange tijd leek dit te lukken maar helaas moest Vos in de laatste rondes toch het hoofd buigen, maar desalniettemin een knappe 4e plaats.

Ook Gerwin Smit liet zien goed in orde te zijn. En hoewel de baan niet de specialiteit van Smit is kon hij zich toch prima van voren melden, wat een goede voorbode is voor het NK Marathon volgende week. Ook Ian en Aleid waren goed in orde en hebben de mannen bijgestaan in de verschillende afstanden.

Kevin Spronk blijft ook constant en goed rijden. Op alle afstanden reed hij met de besten mee, en noteerde mooie top 10 klasseringen, in dezelfde categorie zagen we ook Werner weer terug na zijn polsbreuk. En hoe. Hij is even uit de running geweest maar heeft laten zien het absoluut nog niet verleerd te zijn. Het team is blij dat Werner weer terug is.