07-03-2017

Winter 2016-2017 V&V Speedskating

Na een succesvolle zomer, gingen ook de rijders van de V&V Speedskating formatie het ijs op om te ''overwinteren'' zo als dat zo mooi heet.

Winnaar van het Cup Klassement 2016 op skeelers Gerwin Smit reed deze winter weer bij de topdivisie. Richting de natuurijs periode op Weissensee begon Smit behoorlijk in vorm te raken, maar helaas hield een vervelende rugblessure hem aan de kant. Tijdens de alternatieve elfstedentocht ging Smit nog wel van start maar helaas had hij te veel last van zijn blessure.

Voor Jan van Loon was het schaatsseizoen 2016-2017 tevens zijn laatste. Na een mooie carrière met podiumplaatsen en overwinningen besloot hij om er een punt achter te zetten. Vaak zagen we hem afgelopen winter in een dienende rol om de snelle mannen uit zijn team in stelling te brengen, maar op het Nederlands Kampioenschap liet Van Loon zien het schaatsen nog niet verleerd te zijn. In een ongelofelijk zware wedstrijd wist Jan een mooie 5e plaats te behalen.

Maar ook de andere rijders van het team presteerden zeer goed. Ian van Zutphen en Remon Vos reden deze winter in de beloften competitie. Van Zutphen zat meerdere malen mee in de beslissende ontsnapping, en behaalde diverse top tien noteringen. Staphorster Remon Vos liet zien weer een flinke stap te hebben gezet, en wist de loodzware wedstrijd in Alkmaar te winnen. Daarnaast veroverde Vos een mooie bronzen plak op het Nederlands Kampioenschap.

Kevin van der Horst reeg de podiumplaatsen aan een in de verschillende regiocompetities. Met winst in het eindklassement van de wedstrijden in Heerenveen, laat Van der Horst zien dat hij ook op de schaats steeds beter uit de verf komt.

Zo rolden de mannen van ploegleider Appie Vos door de winter heen, en gaat zo langzaam maar zeker de voorbereiding op het nieuwe skeelerseizoen beginnen. Een seizoen waarin de mannen andermaal nadrukkelijk hun neus aan het venster willen drukken, de koersen kleur geven en zo proberen mooie prijzen te pakken!
Op naar een sportieve en succesvolle zomer.