21-05-2016

Weer overwinning voor Gerwin Smit
De vierde wedstrijd in de strijd om de Marathon Cup werd verreden in Gouda. Op een snel parcours was het Gerwin die wederom solo als eerste de finish wist te bereiken. Het betekende de tweede overwinning op rij voor de man uit Rouveen.

De wedstrijd werd gekenmerkt door veel aanvallen. Hierin waren Jan en Gerwin veelal betrokken, en ook Remon toont aan steeds beter in vorm te komen door mee te gaan in de aanval. Uiteindelijk was het Gerwin die met een kleine 15km nog te gaan in een vijfmans kopgroep belande. Remon en Jan wisten het peloton te controleren. De samenwerking in de kopgroep was uitstekend waardoor het vijftal om de overwinning mocht gaan strijden. Gerwin wilde een sprint vermijden en plaatste een alles of niets poging op 1,5e ronde voor het eind. Een korte twijfeling bij de rest was voldoende om een klein gat te slaan. Na een spannende slot ronde wist Gerwin ook deze wedstrijd op zijn naam te schrijven. Hiermee verstevigd hij zijn leidende positie in het klassement. Jan eindigde in de sprint van het peloton op plek 4, wat hem de 9e stek opleverde. Remon en Ian eindigden, na uitstekend werk te hebben verricht voor het team, net buiten de top 20. Na een week ziek zijn moest Kevin de wedstrijd vroegtijdig beëindigen.

Bij de B-rijders wist Werner Vos zich uitstekend te handhaven. Na 2 jaar blessureleed wist hij de wedstrijd uit te rijden. Hij was zelfs de aanstichter van de uiteindelijk kopgroep, echter dit bleek nog te hoog gegrepen voor Werner. Hij eindigde in de buik van het peloton op de 34e plek. Een mooie opsteker voor Werner die hiermee aantoont op de weg terug te zijn.