16 juli 2016

Gerwin Smit wint KNSB Marathon Cup Skeeleren 2016.

Tijdens de finale wedstrijd die werd verreden in ’t Harde, heeft Gerwin zijn leidende positie in het algemeen klassement niet meer uit handen gegeven en zich verzekerd van de winst in de Marathon Cup. Dit is een klassement bestaande uit 8 marathon wedstrijden over 40km die werden verreden door heel Nederland. Met 2 dag overwinningen en verder louter top 10 klasseringen kroonde hij zich tot kampioen van de regelmaat. Een knappe prestatie van de man uit Rouveen, die uitkomt voor het team van Warx personeelsdiensten.

Tijdens de finale eindigde Gerwin als 6e in een internationaal deelnemersveld. o.a. rijders uit Portugal en Belgie waren naar 't Harde afgereisd. De wedstrijd werd verreden met een gemiddelde snelheid van boven de 40 km p/u maar eindigde in de regen. Hierdoor was de finale chaotisch en spectaculair. Gesteund door Ian wist Gerwin zich goed voorin te handhaven.

Smit heeft de Marathon Cup mede te danken aan zijn ploeggenoten Jan van Loon, Ian van Zutphen, Remon Vos, Karlo Timmerman en Kevin van der Horst. Onder leiding van ploegleider Appie Vos strijden deze mannen met dank aan lokalen sponsoren een zomerlang op de wieltjes. Lokale sponsoren zijn samen gebundeld in de stichting VV speedskating en maken dit mogelijk. Warx personeelsdiensten, Timmerman Transport B.V, Diesel Buchli B.V, Talen machines en Derks Training en Coaching.