16-04-2016

In Goes stond de openingswedstrijd voor het skeelerseizoen 2016 op het programma.

Kevin, Ian en Gerwin waren namens VV speedskating afgereisd naar Zeeland.
De nieuwe kleding paste als gegoten, de weergoden waren gunstig gezind en de gevreesde regen bleef uit.

Op een mooie omloop van bijna 2 km werd tegen elkaar, en tegen de harde wind gestreden. Nadat het startschot was gevallen viel de spanning weg en brak de wedstrijd snel open. een kopgroep van 4 met daarbij Kevin vertegenwoordigd was al snel vertrokken en kreeg een halve minuut voorsprong. Gerwin en Ian waren vertegenwoordigd in een achtervolgende groep en probeerden te controleren. Met de finale in zicht probeerde Gerwin de sprong te maken naar de kopgroep, hetgeen ook lukte echter kwamen er nog meer rijders terug zodat 8 man bij elkaar de bel voor de laatste ronde kregen. Gerwin probeerde nog alleen aan te komen maar deze aanvallen werden gepareerd. In de sprint moest Kevin alleen Erwin Mesu voor zich dulden.

Een verrassend goed resultaat van de jongeling die hiermee zijn eerste podium bij de senioren behaalde en bevestigde wat hij in de trainingen liet zien. Gerwin wist nog naar een derde plek te sprinten. Helaas geen overwinning maar met 2 man op het podium een goed begin van het seizoen tijdens een goed georganiseerde wedstrijd in het mooie Zeeuwse land!