10,11 en 12 juni 2016

NK Baan en weg 10-11-12 juni te Heerde
Afgelopen weekend stonden het NK Baan en NK Weg inline skaten op het programma. Ook VV Speedskating was daar uiteraard van de partij om te strijden voor de titels. Een weekend met een vol programma
.
Op vrijdag stonden de 300m, 1000m en afvalkoers op het programma. De 300m werd alleen gereden door Kevin, die daar een 6de plaats wist te behalen. De 1000m werd gereden door Jan, Kevin en bij de junioren A Remon. Remon werd knap 6de in de finale, Kevin (14e) en Jan (10e) de wisten de finale net niet te halen.

Tot slot de afvalkoers waar het team hoge ogen wilde gooien. Remon behaalde een 6de plaats bij de junioren, waarna de senioren de eer van vv speedskating mochten gaan verdedigen. Het bleek een tumultueuze race te gaan worden, waarbij Karlo vroegtijdig de race moest verlaten vanwege een diskwalificatie. Jan werd vooruit geschoven als kopman. Ian (9e) en Gerwin (11e) verrichten prima knechtwerk en rijden een paar gaten dicht voor Jan, helaas in de hectiek liet Jan zich verrassen en eindigde 6e. Kevin werd 16e.

Zaterdag werden de 500m en punten/afvalkoers verreden. Alleen Kevin reed de 500m en liep tegen een diskwalificatie aan. De punten/afvalkoers was het slotstuk van dag 2. Remon finishte als 7e bij de Junioren A. Bij de senioren werd wederom Jan als kopman vooruit geschoven. Na een goede start en in de race prima werk van Ian (10e) en Gerwin (6e) kwam Jan in het slot slechts 2 punten te kort voor de winst en werd uiteindelijk 3e. Kevin finishte als 11e.

Zondag de laatste dag van het toernooi stond in het teken van de wedstrijden op de weg. Op het program One lap en de puntenkoers. Alleen Remon reed de One lap en eindigde daar als 6e bij de junioren. Op de puntenkoers ging Remon voor het podium maar kwam daarvoor net te kort en werd 4e. De senioren Ian, Jan en Gerwin waren net gestart toen het hard begon te regenen en de wedstrijd werd stilgelegd. Na enig oponthoud werd er toch gestart op een nat parcours. Al vroeg werd de koers in een plooi gelegd Chrispijn Ariëns reed solo weg en Jan probeerde het gat nog dicht te rijden maar slaagde daar net niet in. Jan werd daardoor toch knap 2e, Gerwin kwam net een punt te kort om ook nog op het podium te belandden. Ian finishte als 12e.
Als collectief kan er teruggekeken worden op een mooi NK, waarbij het team goed functioneerde. Uiteraard had het team de goede prestaties graag beloond zien worden met een nationale titel. De knop zal snel weer omgeschakeld moeten worden, want komend weekend staat er in Achterveld weer een marathon op het programma. Het team zal hier weer gaan strijden voor de winst en het behoud van de leidende positie van Gerwin in de KNSB-Cup.