04-06-2016

NK Marathon Otterlo

Zaterdag 4 Juni stond door velen met rode stift gemarkeerd op de kalender. In Otterlo waren nationale titels te verdienen op de marathon. Het team reed goede wedstrijden, maar een uitschieter in het resultaat bleef uit.

Kevin Spronk stond aan de start bij de junioren B, Kevin was actief aanwezig in de koers maar helaas kreeg hij weer last van zijn scheenbeen blessure maar haalde toch netjes top tien klassering, ondanks zijn blessure toch tevreden met zijn uitslag.

Remon en Werner Vos gingen ’s middags tijdens tropsiche temperaturen van start voor hun kampioenschap bij de Junioren. Remon voelde zich sterk en reed een aanvallende wedstrijd. Helaas wist hij niet te ontkomen aan het peloton en eindigde de wedstrijd in een massasprint. Hierin eindigde hij op een 7e stek. Niet geheel tevreden maar gevochten voor wat hij waard was en het hoogst haalbare nagestreeft. De vorm is in ieder geval groeiende, en dat is een prettige constatering voor de jongeling. Werner wist zich knap te handhaven en eindigde op de 13e plek. Een mooie opsteker na jaren blessure leed.

Later op de avond mochten de senioren van start voor 42km laagvliegen over het bochtige stratenparcours door Otterlo. In een mooie ambiance, aangemoedigd door veel publiek en fans was Gerwin de eerste helft actief namens het team. Uiteindelijk resulteerde dit in een mooie kopgroep van 7 man met daarbij Jan en Kevin. Voor Kevin een opsteker en bewijs van groeiende vorm. Helaas nog wel te hoog gegrepen en hij moest uiteindelijk passen. Voor Jan een uitstekende kans op een goed resultaat. De samenwerking was niet optimaal, en het peloton liet de kopgroep uiteindelijk niet begaan. Jan werd, als laatste van de kopgroep, pas in de laatste ronde gegrepen door een sprintend peloton. Gerwin mengde zich nog in een tumultueuze massasprint en eindigde op een 5e stek.

Twee races waarin het team zich goed heeft laten zien, maar niet het gedroomde resultaat heeft behaald. Wel genoten van mooie en goed georganiseerde wedstrijden in Otterlo! Komend weekend staan de kampioenschappen op de Baan en Weg op het programma. Ook hier is het team vertegenwoordigd en hoopt het mee te strijden om eremetaal.