01 juli 2016

In Staphorst stond zaterdag de 6e wedstrijd om de Marathon Cup op het programma, voor VV speedskating de thuiswedstrijd van het seizoen. Het werden spectaculaire wedstrijden op het selectieve parcours rondom de Tippe.

Werner Vos starte namens het team bij de B rijders en was tot diep in de finale betrokken bij alle aanvallen. Werner heeft de afgelopen 2 jaar wegens blessureleed geen wedstrijden heeft kunnen rijden, maar toonde in zijn woonplaats aan weer op de weg terug te zijn.

Bij de A rijders werd er vanaf ronde 1 hard gekoerst. Dit resulteerde uiteindelijk in een kopgroep van 8 man met hierbij Gerwin. In een spectaculaire en harde wedstrijd pakte deze groep (niet zonder slag of stoot) een ronde voorsprong op het overgebleven peloton. In de finale ronden was het kijken en loeren naar elkaar en reed Crispijn Ariens uiteindelijk verdiend naar de overwinning. Gerwin werd in de sprint 6e.

Een dag later stond alweer de volgende wedstrijd op het programma, dit keer reisden we af naar Noord-Holland. In Waarland werd de 7e wedstrijd verreden op een zwaar parcours met veel wind. Nieuwswebsite Schaatsen.nl sprak al treffend, sprak van een Franse tornado. Dit met een knipoog naar de overwinning van de Franse wereldkampioen Alexis Contin. Contin gooide vanaf de start de knuppel in het hoenderhok wat resulteerde in een kopgroep van 5 met daarbij ook Gerwin. Gerwin moest uiteindelijk echter passen waardoor Contin, Ariens en Berga voor de overwinning mochten gaan rijden. Dankzij goed teamwerk kon Gerwin als 2 eindigen in de sprint van het peloton, een top 5 plek was het maximaal haalbare vandaag.

Bij de B rijders wist Werner het nog een stapje beter te doen dan de dag ervoor. Zijn eerste top10 plek is genoteerd met een knappe 8e plek in de massasprint. Alhoewel sprinten niet de specialiteit is van de lange man uit Staphorst wist hij zijn goede vorm te tonen in Waarland.

Een zwaar weekend dus voor de mannen van VV speedskating. Gerwin gaat nog aan de leiding van de marathon cup, met alleen de finale wedstrijd nog te rijden. Donderdag 14 juli beloofd de finale in ’t Harde zeer spannend te worden.